Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον ιστότοπο μπορείτε να ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό έργο του Εργαστηρίου, για τη διαχρονική προσφορά του στη δημόσια Υγεία και για το ερευνητικό-διαγνωστικό έργο των ειδικών μονάδων έρευνας.

Στο Εργαστήριο εκπαιδεύονται φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, των Τμημάτων Οδοντιατρικής, Βιολογικού και Φαρμακευτικής, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές, μελλοντικοί λειτουργοί υγείας, ώστε να μπορούν να κατανοούν τα αποτελέσματα ερευνών, να στελεχώνουν και να ηγούνται ερευνητικών ομάδων και φορέων δημόσιας υγείας και να ασκούν τα καθήκοντά τους συν-υπολογίζοντας τις ευρύτερες ανάγκες του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των πλέον σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων.

–          –         –          –         –          –         –          –         –          –         –          –         –          –       –         –     

Το Εργαστήριο

Ιδρύθηκε το 1933. Σήμερα υπάγεται στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής − Ψυχιατρικής και Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Εργαστήριο εξυπηρετεί διδακτικές, ερευνητικές και ειδικές διαγνωστικές ανάγκες για θέματα τα οποία εμπίπτουν στα κύρια γνωστικά αντικείμενα της δραστηριότητάς του, δηλαδή στην Επιδημιολογία και Μεθοδολογία της Έρευνας, στην Προληπτική Ιατρική και τη Δημόσια Υγεία, την Ιατρική Στατιστική και την Ιατρική της Εργασίας, καθώς και σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα, που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των Ειδικών Μονάδων Έρευνας ή/και Ειδικών Διαγνωστικών Μονάδων.

Μαθήματα
Νέα

“1st Meeting on Teaching Epidemiology”, Ζυρίχη, Ελβετία

26-27 Ιουνίου 2018

Το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ συμμετείχε στο “1st Meeting on Teaching Epidemiology” που διοργανώθηκε από το Institute of Epidemiology, Biostatistics and Prevention του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και έλαβε  χώρα στις 26-27 Ιουνίου στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και αντάλλαξαν απόψεις περίπου 100 επιδημιολόγοι από αντίστοιχα τμήματα από όλο τον κόσμο.

Bασικοί στόχοι της συνάντησης ήταν:

  • Η συμφωνία για τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι Επιδημιολόγοι.
  • Η συμφωνία για τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας που θα πρέπει να υιοθετηθούν από τα προγράμματα σπουδών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ώστε να εξασφαλιστεί η απόκτηση των γνώσεων/δεξιοτήτων αυτών.
  • Η δημιουργία δικτύου σχετικών Τμημάτων/Πανεπιστημίων και Eπιστημονικών Ινστιτούτων που θα συνεχίσουν τη συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και πιθανά υποδομών στα σημαντικά αυτά εκπαιδευτικά ζητήματα.

Στην Οργανωτική Επιτροπή της συνάντησης συμμετείχαν διακεκριμένοι επιδημιολόγοι από τα Πανεπιστήμια Harvard , Columbia, Johns Hopkins, Άμστερνταμ  και Ζυρίχης. Το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Βίκυ Μπενέτου.

Η συμμετοχή του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ στην πρωτοβουλία αυτή ανοίγει νέες, αλλά και διευρύνει ήδη υπάρχουσες συνεργασίες  με διεθνούς κύρους Τμήματα Επιδημιολογίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πρόσκληση από το ΠΜΣ Βιοστατιστικής

Στο πλαίσιο  των επιστημονικών εκδηλώσεων του ΠΜΣ Βιοστατιστικής σας προσκαλούμε

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 ώρα 12μμ

στην ομιλία του

Dr Benjamin Barratt, Senior Lecturer, King’s College London

με τίτλο

Can epidemiology be personalised? Examples from the field of air pollution

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής στην αίθουσα του 2ου ορόφου.

12th International Forum for Medical Students and Junior Doctors

Session: “Evidence-Based Medicine”

Friday 27 April 2018

09:45 – 13:45

Hotel DIVANI CARAVEL, Αίθουσα Horizon

44ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο – Εκδήλωση εις Μνήμην Δ. Τριχόπουλου

 Σάββατο 12 Μαΐου 2018

18:30 – 20:00

Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, Αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α΄