Συνεργασία EFSA – Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής για τη διαχείριση και διαμόρφωση των Εθνικών Διατροφικών Ερευνών στην ΕΕ
Από αριστερά προς τα δεξιά: Κ. Νιφόρου, Ε. Βαλάνου, Ν. Κόφφας και Καθηγήτρια Α. Νάσκα
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) ανέθεσε, μετά από διαγωνισμό, στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής τη διαχείριση των δεδομένων των εθνικών διατροφικών ερευνών Κρατών Μελών και υπό ένταξη χωρών (βλ. The EFSA Comprehensive European Food Consumption Database) και τη διαμόρφωση της νέας μεθοδολογίας διεξαγωγής και ανάλυσης ερευνών διατροφής στα Κράτη-Μέλη. Το έργο συντονίζεται από την Καθ. Ανδρονίκη Νάσκα. Στην ομάδα συμμετέχουν οι Ελισάβετ Βαλάνου, διατροφολόγος, Κρυσταλλία Νιφόρου, διατροφολόγος και Νικόλαος Κόφφας, μαθηματικός με ειδίκευση στη διαχείριση βάσεων δεδομένων. Υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πινάκων σύνθεσης τροφίμων παρέχει η κ. Ευθυμία Βασιλοπούλου, Τεχνολόγος Τροφίμων ΙΔΑΧ του Εργαστηρίου.